The LEONIDAS 'Traditional'

It is a limited production (organic and non-organic) extra virgin olive oil (EVOO first cold pressed) from the silver olive fields of North Lacedemon (Sparta). Our olive oil is produced with the First Cold Pressed method. Production is purely traditional. We use stone mills, mixer, braided bags and hydraulic press. Water temperature does not exceed 19 C (66 F). Our olive oil, organic and non-organic, meets the highest quality standards and is classified as a health-protective olive oil due to the high level of certain polyphenols (oleuropein, tyrosol, oleocanthal and oleacein). According to the scientific bibliography such polyphenols have anti-inflammatory, antioxidant, cardioprotective and neuroprotective properties.
Available in bottles of 500ml (16.9 fl.oz).

The LEONIDAS 'Παραδοσιακό'

Βιολογικό και συμβατικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO), από τους ασημένιους ελαιώνες της βόρειας Λακεδαίμονος. Περιορισμένης ποσότητας και αποκλειστικά παραχθέν με τη μέθοδο της Πρώτης Πίεσης Εν Ψυχρώ. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά κρύο νερό στους 19 βαθμούς Κελσίου (66F) ενώ η διαδικασία παραγωγής είναι αμιγώς παραδοσιακή. Χρησιμοποιούμε πέτρινα λιθάρια, μαλακτήρα, ελαιοδιαφράγματα (ντορβάδες ή τσαντίλες) και υδραυλικό πιεστήριο. Το ελαιόλαδό μας, συμβατικό και βιολογικό, πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας ενώ ανήκει στην κατηγορία των υγειοπροστατευτικών ελαιολάδων λόγω της υψηλής του περιεκτικότητάς του σε ορισμένες πολυφαινόλες (ελευρωπαΐνη, τυροσόλη, ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη), ουσίες στις οποίες, βάση της διεθνούς επιστημονικής βιβλιογραφίας, έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.
Διατίθεται σε μπουκάλι των 500ml (16.9 fl.oz).


©2015-2020 Olive's House. Sparta. All rights reserved.